Niel

Niel on mahdollista veljeään Martinia rohkeampi. Molemmat, ulkonäöltään toisiaan muistuttavat kaverukset, löydettiin Cernavodan keskustasta muutaman päivän välein maaliskuussa. Pienet kadulle hylätyt pennut pääsivät tarhalle turvaan ja saivat samalla mahdollisuuden etsiä myöhemmin koteja ulkomailta.

Niel on omassa aitauksessaan ulospäinsuuntautunut ja ihmistä iloisesti tervehtivä koira. Häkin ulkopuolella Niel alussa arastelee, mutta rohkaistuu pian ja nauttii täysin ihmiseltä saamastaan huomiosta ja tutkii uteliaana uutta ympäristöään. Koska Niel on elänyt Martinin tavoin kadulla ja tarhalla koko tähänastisen elämänsä, se tarvitsee tulevassa kodissa tuekseen koiran, joka ohjaa sitä kotikoiran elämäntavoille. Tulevalla omistajalla täytyy olla kokemusta koirista, sillä myös Niel vaatii vielä paljon kärsivällisyyttä ja sosiaalistamisharjoituksia kotioloissa. Historiansa takia Niel voi kokea pienet lapset stressaavina ja tästä syystä poikaa ei voida sijoittaa kotiin, jossa on alle kouluikäisiä lapsia. Niel on iloinen ja leikkisä toisten koirien seurassa. Koira saattaa tulla toimeen myös kissojen kanssa ja asia voidaan tarkistaa tarvittaessa tarhalla, jos tulevassa kodissa on viiksekkäitä kissakavereita. Nielissä on kaikki ainekset upeaksi kotikoiraksi ja elämän mittaiseksi ystäväksi. Tulevassa kodissaan se tulee valloittamaan varmasti ihmisensä iloisuudellaan.

2.4.2017:

Niel on varsin mainio tapaus. Sillä on ilo ylimmillään, kun menemme aitaukseen ja se haluaisi tervehtiä kaikkia, mutta tässä vaiheessa astuu arkuus esteeksi.Niel käy vain nopeasti lähellä, juoksee, iloitsee, 'hymyilee', haastaa koirakavereita leikkiin ja kaahaa meidän ohi. Ei kuitenkaan paniikissa vaan pilke silmäkulmassa. Niel ei aluksi anna koskea ja väistää lähentymisyritykset, mutta kun aikaa kuluu se rauhoittuu ja tulee jo hieman nuuhkimaan. Lopulta se antaa koskea ja on hetken siinä. Hetki ei kestä kuitenkaan kauaa ja taas mennään. 
Niel on todella iloinen ja kehityskelpoinen koira, mutta se tarvitsee kodin, jossa on rescuekokemusta ja kaverina kiltti koirakaveri. Niel ei ole pikkulapsiperheen koira ja pojan omistajalta vaaditaan ymmärrystä, pitkää pinnaa, osaamista ja sitoutumiskykyä. Niel on aivan mahtava koira, mutta alussa se voi uudessa kodissaan olla hyvinkin etäinen ainakin muutaman päivän, ja hämillään kaikista muutoksen tuomista haasteista.
 
Ikä: synt. n.02/2016 tullut tarhalle 03/2016
Sukupuoli: uros
Korkeus: 50 cm
Pituus: 49 cm
Kaula: 30 cm
Rinta: 63 cm
Paino: 17 kg
Jos olet kiinnostunut, täytä ei-sitova kiinnostuslomake

© 2012 Kodittomien koirien ystävät | Hemlösa hundars vänner | Friends of Homeless Dogs | info@koirienystavat.com